sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Kiakkoterroristeista

Itsenäisyyspäivän herra-juhla oli tänä vuonna hyvin erilainen. Kutsuttujen joukossa oli runsaasti ns. tavallista kansaa. Seurasin vastaanottoa sivusilmällä pienen tovin ja erityisesti mieleen jäi Tommi Kuusisto. Toki paikalla oli myös kutsumattomia vieraita osoittamassa rauhaa ja solidaarisuutta. Mukava huomata, että Suomen nuoriso arvostaa Kuusiston kaltaisia sankareita räyhäämällä ja riehumalla. Ehkä kannattaisi itsekin tehdä jotain arvokasta, jotta pääsisi kekkereihin mukaan. Eipä tarvitsisi ulkona palella kateellisena muksimassa hevosia jääkiakkomailalla.

Onneksi kansanedustaja Anna Kontula tietää, ketkä olivat järjestämässä tätä terroritapahtumaa. Kontula kertoo ymmärtävänsä, muttei hyväksyvänsä tapahtumia. Oletan siis, että Kontula ilmiantaa tekijät, eikä anna hiljaista hyväksyntää terrorille. Oletan myös, että ainakin Takku.net -sivusto menee poliisin tutkintaan, sillä siellä näemmä harrastetaan vihapuhetta ja kiihotusta. Vaikka itse olenkin sananvapauden puolella, niin en voi hyväksyä sellaista mallia, jossa osa vihapuheesta ja kiihotuksesta on syytteenarvoista samalla, kun osaa ei edes tutkita.

Poliisin, syyttäjien, eikä tavallisten kansalaisten tulisi taipua tällaisen fasismia ihannoivan terrorismin alla. Mikäli joku on sitä mieltä, että juhlia ei tarvitse järjestää, niin äänestäkööt eduskuntaan väkeä, joka leikkaa budjetista juhlat pois. Handelsbankenin ikkunoiden rikkominen ei tätä edistä millään tavalla.

-PYO

ps. Huomatkaahan kuinka paljon väkeä oli paikalla osoittamassa solidaarisuutta estämällä vatipäitä tekemästä typeryyksiä.

Ei kommentteja: