keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Älkää antako terrorismin voittaa!

Olen ollut koko päivän uutispimennossa työkiireiden takia. Äsken sain tietää, että joukko islamisteja on tehnyt tuhoisan terrorismi-iskun Ranskassa. Rynnäkkökiväärein varustautuneet vellihousut ovat käyneet ampumassa kuoliaaksi artisteja, jotka ovat olleen taannoisten Muhammed-pilapiirrosten takana. Lisäksi sivullisia ja poliiseja on kuollut.

Luonnollisesti muslimiyhteisö on tuominnut teot ja mokuttajat pelkäävät rasismin lisääntyvän. Pelkkää sananhelinää. Terroristien tavoite on selvä: Muhammedia ei pilkata ja Allahu Ackbar. Jos nyt ruvetaan hyssyttelemään ja paapomaan, niin moni ihminen on kuollut vain terroristien tavotteita edistäen. Nyt tarvitaan samaa lääkettä kuin homovastaisuudessa. Kun Gay Prideen tehtiin kaasuisku, niin todettiin, että pridelle on tarvetta, jotta moinen vastaisuus saataisiin hillittyä. Samalla tavalla nyt tarvitaan väkivallaton vastaisku, eli kymmenkertainen määrä Muhammed-pilakuvia. Siinähän terroristit huutavat jumalaansa, kun seuraus on juurikin päinvastainen, mitä he toivovat. Sen sijaan, että ruvetaan pelkäämään terroristeja ja rajoittamaan sananvapautta, pitäisi juurikin ruveta käyttämään sananvapautta siihen mihin se on tarkoitettu: vapaaseen mielenilmaisuun.

Olisi äärimmäisen hienoa, joskin epätodennäköistä, että iskut tuomitsevat tahot toisivat ilolla esille muhammed-pilakuvia tai muuta Islam-kritiikkiä. 911-iskujen jälkeen oli ilmassa kahta ilmapiiriä, pelkoa ja yhteenkuuluvuutta. "United we stand" muodostui iskulauseeksi terrorismia vastaan. Valitettavasti samalla tehtiin lentoturvallisuudesta hävyttömän kiusallista, mutta antiterrorismiaate kuitenkin nosti vahvasti päätään. Ymmärtänen kyllä, että muslimiyhteisöille profeetan pilakuvien levittäminen lienee liikaa vaadittu, mutta tuolla tavalla he voisivat selkeästi tuoda esille puolensa. Muslimiyhteisö joka vaikkapa verkkosivuillaan julkaisisi pahamaineiset pilakuvat antaisi kuvan, että he seisovat sananvapauden takana ja ovat valmiita jopa joustamaan pyhistä asioitaan sen tukemiseksi. Mikäli Islman todellisuudessa olisi rauhan uskonto, niin sen tulisi kyetä moiseen väkivaltaisuuden tyhjäksitekemiseksi. Nyt olisi muslimeilla näytön paikka.

Mielenkiinnolla saa odotella, mitä seuraavien viikkojen jälkeen tapahtuu mediassa. Odotan iskujen tuomitsemista, ei-terrorismimuslimien puolesta pelkäämistä, ehdotuksia turvallisuuden tiukentamiseksi (=vapauksien riistoa), yleistäviä rasistisia kommentteja, kuolleilla ratsastamista ja kontekstista irtaantuneita kommentteja Islamista.

-PYO

ps. Tekisi mieli pistää pystyyn kuvahaaste, mutta en toivo poliisitutkintaa blogini johdosta, joten moinen kuvakisa voitaneen järkätä toisaalla :(

Ei kommentteja: