keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Anonyymikeskustelu

Viime aikoina on kovasti kannettu huolta vihoittelusta ja nimettömänä kirjoittelusta. Perustelut ovat usein olleet luokkaa en_ymmärrä_tästä_asiasta_mitään. Jossain näin, että internetiin kirjoittelua verrattiin vessan seinäkirjoituksiin. Mielestäni aika osuva analogia, joskin töhryjen poisto virtuaaliympäristöstä on helpompaa. Jos pöntöllä istuessa ei jokin mielipide miellytä, niin katse vain seuraavaan seinään.

Anonyymina on helppo kirjoitella esim. tappouhkauksia, mutta toisaalta anonyymina niitä on myös helppo vastaanottaa. Jos kirjottaisin vaikkapa jotain poliittisesti epäkorrektia materiaalia blogissani, niin eipä paljoa hetkauttaisi, jos joku eri mieltä oleva olisi valmis istumaan muutaman vuoden tapostani. IP-osoite vain kieltolistalle ja homma jatkuu kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Jos minun pitäisi kuitenkin pelätä, että kaveri nimeni perusteella saa selville kotiosoitteeni, työpaikkani, puhelinnumeroni ja sukulaiseni, niin voisi jäädä monet mielipiteet ilmaisematta. Samalla tavalla jätän ilmaisematta mielipiteeni kasvotusten, jos on syytä epäillä, että vastapuoli reagoi nyrkin avulla.

Ne jotka pyrkivät ajamaan alas anonyymiteettia, kuka milläkin perusteella, haluavat (ehkä tahattomastikin) ajaa alas kriittisiä ääniä, demokraattisesta tasavallasta.

-PYO

ps. Oletko koskaan kuullut kadulla, bussissa, baarissa tms. julkisessa paikassa jonkun mielipiteen tai muun kommentin? Näyttikö hän sinulle papereitaan ennen suunsa avaamista?

pps. HS-raadin mielipiteitä anonymiteetistä. Helppoahan se on omalla nimellä esittää mielipiteitä, kun siitä saa palkkaa ja/tai sen avulla voi pönkittää omaa uraansa.

Ei kommentteja: