tiistai 6. syyskuuta 2011

Kysynnän ja tarjonnan laki syrjinnästä

Mies palkattiin talkkariksi ja irtisanottiin ennen koeajan loppua. Tämä mitätön tapaus ylitti uutiskynnyksen. Ei siksi, että mies olisi tehnyt jotain törkeää, vaan siksi, että mies oli musta. Luonnollisesti asukkaiden kommentteja tapauksesta ei mistään mediasta löydy. Löytyy vain liiton projektipäällikön ja yhdistyksen pj:n kommentteja.
henkilönä hyvä tyyppi, ja asenne on kohdallaan.

Hän on asiansa hoitava, eteenpäinmenevä tyyppi

ihmiset ovat myös eronneet yhdistyksestä

Ilmeisesti kaikin puolin pätevä, mutta hänen palveluksiaan ei haluttu, koska hän on musta. Asukkaat siis mielummin hoitivat hommat itse tai jättivät ne kokonaan hoitamatta kuin olisivat tyytyneet mustan miehen apuun. Osa jopa erosi yhdistyksestä. Herää kysymys, että oliko miehelle ylipäätään siis tarvetta? Mikäli ei ole talkkarille tarvetta, niin kaipa asukkailla on oikeus olla palkkaamatta moista heppua, ihonväristä riippumatta.

Jos kuitenkin miehelle on tarve ja taustalla on vain rasistiset motiivit, niin kuinka kauan asukkaat tarkenevat ilman talkkaria? Missä vaiheessa he taipuvat ja ottavat vaikka mustan miehen tekemään tarpeelliset työt? Ja haluaako musta mies työskennellä moisessa ympäristössä? Suomessa kuitenkin maksetaan sen verran toimeentulotukea, että ihan mihin tahansa epämiellyttävään ei ole pakko osallistua rahan puutteen takia.

Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet pitää tapausta syrjintänä ja toteaa
Tiistaina asiaa puitiin internetin keskustelupalstoilla. Täysin selvä enemmistö kirjoittajista oli tuohtuneita talonmiehen kohtelusta.

Esimerkiksi Suomi24:n keskustelupalstalla ollaan sitä mieltä, että Salo on rasistinen pitäjä ja asukkaat pitäisi pistää vankilaan. Kyseisen miehen nimikin tulee esille. Siitä vaan soittamaan kaverille ja palkkaamaan hänet omaan pitäjään hoitamaan duunia, jos kerran on sitä mieltä, että kaveri on pätevä ja pitää palkata. Hyvä on huudella internetissä, jos joku kohtelee mamua syrjivästi, kunhan itse ei joudu hänen kanssaan kosketuksiin.

Jos kaikki itku ja raivo käytettäisiin ennemminkin innovaatioon ja perustusten rakentamiseen, niin Suomeen pystytettäisiin helposti satakunta yksityistä yritystä, jotka voisivat palkata vaikka kaikki syrjityt ulkomaalaistaustaiset työntekijät. Jos kerran ovat niin päteviä kuin mainostetaan, niin firmat varmasti menestyisivät ja toimintaa voitaisiin laajentaa ulkomaille. Suomi saisi verorahoja, mamut olisivat tyytyväisiä ja rasistit voisivat olla ilman kaipaamiaan palveluita. Kaikki voittaisivat.

Valitettavasti suoraselkäinen ollaan hiljaa ja tehdään töitä hiki hatussa -tyyppinen asenne on kadonnut Suomesta. Tilalle on tullut laiskottelu, vastuunpakoilu ja turhanpäiväiväinen kälkätys. Kaikki vain pulauttavat turhanpäiväisen mielipiteensä asioista, joista eivät ymmärrä tai ole tietoisia niiden yksityiskohdista.

-PYO
ps. Ensi kerralla lisää turhanpäiväisiä mielipiteitä asioista, joista en mitään ymmärttä taikka omaa tietoja niiden yksityiskohdista.

[Päivitys 29.10.2011]
Talonmies on saanut jopinsa takaisin ja poliisi tutkii tapausta. Talonmies ei halua kommentoida asiaa julkisuudessa. Talonmies ei ole pyytänyt poliisia tutkimaan tapausta, vaan poliisi aloitti tutkinnan omatoimisesti, KUN TAPAUS NOUSI JULKISUUTEEN. Jos tapausta ei olisi siis rummutettu median toimesta, niin poliisi ei olisi korvaansa letkauttanut tämän tapauksen tiimoilta. Poliisi voisi siis keskittää vähäiset resurssit johonkin olennaisempaan, kuten vaikkapa pahoinpitelyjen ja moottoriajoneuvojen anastusten tutkimiseen.

Media taas voisi rummuttaa vaikkapa rikoksen kohteeksi joutuneen polkupyöräni puolesta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Musta vaan ei pimeä talkkari saattoi olla sitä porukkaa, jonka palkan maksaa työkkäri. Koeajalla työsuhteen katkaiseminen ei ole mikään ihmetapaus.