torstai 15. joulukuuta 2011

Tasapalkan lyhyt oppimäärä

Tasapalkka on ajatuksena täysin järjetön! Aivan liikaa liikkuvia osia totaalisen epärealistisessa maailmassa. On täysin luonnollista, että eri aloilla ja eri ammateissa on erilainen peruspalkka. On täysin loogista, että kokeneempi, pätevämpi, aktiivisempi tai muuten tuottavampi saa parempaa palkkaa.

Jos sinusta tuntuu, että edustamasi ryhmä saa huonompaa palkkaa kuin ulkoryhmä, niin tässäpä ohjeet tilanteen korjaamiseksi.

1) Unohda ryhmäajattelu ja keskity yksilöön. Tässä tapauksessa itseesi. Onko Sinun palkkasi huono?

2) Kouluttaudu alalle/ammattiin, jossa on yleisesti ottaen hyvä palkka (ja mielellään työvoimapulaa)

3) Tee töitä hyvin, näytä osaamisesi ja kehitä itseäsi työntekijänä.

4) Kun olet nyt selkeästi pätevä, pyydä lisää palkkaa. Työnantajasi varmasti mielellään pitää sinut töissä hinnalla millä hyvänsä.

5) Jos palkkaa ei tule, niin vaihda työpaikkaa. Jos et tunaroinut kohdassa 2, niin työtä pitäisi löytyä. Jos tunaroit, niin palaa kohtaan 2.

X) Tai perusta oma yritys. Nyt voit myös unohtaa kohdan 1. Palkkaa vain oman ryhmäsi jäseniä ja anna niille kaikille runsas palkankorotus.

Ja näin olet täydellisesti omalta osaltasi parantanut sisäryhmäsi huonoa palkkausta. Sitten vain kerrot muille sisäryhmäsi jäsenille, että tekevät samoin. Ongelma ratkaistu, eikä sivullisten tarvitse kuunnella itkua.


-PYO

ps. Kannattaa myös muistaa, että palkka ei ole kaikki kaikessa. Se, että työnteosta (ja vapaa-ajasta) nauttii on oikeasti tärkeämpää.

Ei kommentteja: